rss

Een gezond binnenmilieu

Waar vind ik meer informatie?

Het Lokaal Gezondheidsoverleg (LOGO) werkt aan de Vlaamse gezondheidsdoelstellingen en aan Gezondheid en Milieu. In Laarne, Wetteren en Wichelen is de vzw LOGO Gezond+ actief. Bij een LOGO zijn medisch Milieukundigen actief. Op de website vind je verschillende informatiefiches over een gezond binnenmilieu, bijvoorbeeld over chemische stoffen, fysische gevaren als asbest en straling en ongewenste diertjes.

Klik verder om naar de informatiefiches te gaan.

Het Vlaams Instituut voor Bio-Ecologisch Bouwen en Wonen (VIBE) informeert over gezond en milieuverantwoord bouwen en wonen. Klik verder om naar de website van het VIBE te gaan.

Je vindt op deze website vele uitgebreide informatiefiches over bouwmaterialen en gezondheid en gezondheid en (binnen)milieu.

Op de website van het Antigifcentrum vind je een uitgebreide brochure over giftige tuin- en kamerplanten.

Asbest

De Vlaamse overheid verzamelde alle informatie over asbest op de website abestinfo.be.

Omgaan met asbest

Omdat nog veel mensen asbesthoudend materiaal niet herkennen of het risico voor de gezondheid onderschatten, voeren ze soms activiteiten uit die gevaarlijk of ronduit verboden zijn. Uit de vele vragen en klachten die de Vlaamse overheid ontvangt, bleek dat een centraal informatiepunt over asbest noodzakelijk was. Daarom hebben verschillende betrokken overheidsinstanties het centrale informatiepunt uitgewerkt.

Op de website vind je onder andere hoe je asbesthoudend materiaal kunt herkennen (met handige foto's van asbesttoepassingen), hoe je asbestmateriaal het best kunt verwijderen, wat je met asbestmateriaal mag doen en niet mag doen enzovoort.

Op de website van de Vlaamse overheid kan je ook de brochure 'Asbest in en om het huis. Veilig omgaan met asbesthoudend materiaal' binnenhalen of gratis per post bestellen.

Laatst gewijzigd op: 02 mei 17