rss

SHM Eigen Dak

De sociale huisvestingsmaatschappij of SHM Eigen Dak beheert in Laarne, Wetteren en Wichelen samen een 900-tal woningen en appartementen die zij sociaal verhuren. In deze drie Woonplus-gemeenten is Eigen Dak de enige sociale huisvestingsmaatschappij.

Wie zich wil laten inschrijven als kandidaat-huurder moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo mag je geen woning gedeeltelijk in volle eigendom of volledig in vruchtgebruik hebben. Voor het inkomen kijkt de maatschappij naar de inkomsten van drie jaar voor de inschrijving.

Hoe wijst Eigen Dak een woning toe?

Kandidaat-huurders komen op een wachtlijst terecht. Bij een toewijzing kijkt Eigen Dak eerst na of de woning past bij de grootte van uw gezin. Dit heet de rationele bezetting. In tweede instantie gelden enkele voorrangsregels. Tenslotte is de datum van de inschrijving belangrijk.

Eigen Dak geeft voorrang aan inwoners van de gemeente waar de woning gelegen is. Je bent voor Eigen Dak een 'inwoner' als je drie jaar gewoond hebt in de gemeente gedurende de laatste zes jaar.

Inschrijven?

Op de website van Eigen Dak vind je de juiste en volledige voorwaarden en het reglement van toewijzing.

Bij jouw inschrijving kan je ook vragen om je meteen ook op de wachtlijst van het sociaal verhuurkantoor Laarne-Wetteren-Wichelen te laten inschrijven. Om deze inschrijving definitief te maken moet je dan wel nog langs gaan bij het sociaal verhuurkantoor.

Hulp nodig?

De woonloketten helpen je graag verder. Klik verder om naar de praktische gegevens van de woonloketten te gaan.

Laatst gewijzigd op: 20 maart 17