rss

Energielening

Vlaamse Energielening ook weer voor inwoners Laarne, Wetteren en Wichelen

De kogel is door de kerk, de laatste punten en komma’s zijn geplaatst: na meer dan een jaar stilte, kan je als inwoner van Laarne, Wetteren of Wichelen opnieuw beroep doen op de Vlaamse Energielening.

Wat was dat nu ook weer, die Vlaamse Energielening?

Met deze lening kan je werken financieren om energiebesparende werken uit te voeren in een bestaande woning of om een nieuwbouwproject nog energiezuiniger te maken. Het maximum leenbedrag bedraagt 15.000 euro en moet terugbetaald worden over een periode van 8 of 10 jaar. De interest bedraagt slechts 2% of zelfs 0% voor bepaalde (kwetsbare) doelgroepen.
Welke werken je precies kan financieren, vind je hier.  

Hoe vraag je de Vlaamse Energielening aan?

Je hoeft hiervoor niet naar de bank te gaan. De Vlaamse Energielening vraag je aan via een zogenaamd Energiehuis.
Voor Laarne, Wetteren en Wichelen fungeert VZW BEA (Beheer Energie Aalst) als Energiehuis.

De aanvraagformulieren kan je downloaden of ophalen bij onze plaatselijke woonloketten. Met je zo goed mogelijk ingevuld aanvraagformulier ga je dan, liefst op afspraak, langs bij VZW BEA, Werf 9, 9300 Aalst (0800/930 30).

Je hoeft echter niet helemaal naar Aalst voor je aanvraag en eventuele vragen. Elke 3de woensdagnamiddag van de maand kan je , enkel op afspraak, ook terecht bij een medewerker van VZW BEA in het gemeentehuis van Wetteren, Rode Heuvel 1, 9230 Wetteren. Om een afspraak te maken bel je naar het nummer 0800/930 30.

Een uitgebreide folder over de Vlaamse Energielening vind je hier.

Laatst gewijzigd op: 10 augustus 18