rss

Betaalbaar en sociaal wonen

Wil je betaalbaar huren, lenen of kopen? Er bestaan verschillende hulpmiddelen om betaalbaar wonen mogelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden. De woonloketten helpen je verder om uw weg te vinden in het aanbod. Klik verder om naar de praktische gegevens van de Woonloketten te gaan. 

Wie in Laarne, Wetteren of Wichelen een sociale woning wil huren kan terecht bij twee sociale verhuurders: de Sociale Huisvestingsmaatschappij Eigen Dak en het Sociaal Verhuurkantoor Laarne-Wetteren-Wichelen. Om je te kunnen laten inschrijven moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden. Je kan je ook bij beide sociale verhuurders laten inschrijven. Vraag ernaar tijdens de inschrijving.

De intercommunale DDS als verhuurder verhuurt geen sociale woningen maar hanteert voor haar huurwoningen betaalbare huurprijzen.

De intercommunale DDS als verkoper verkoopt geen sociale woningen maar hanteert voor de te koop gestelde kavels en woningen betaalbare verkoopprijzen.

Wie in Laarne, Wetteren of Wichelen een sociale nieuwbouwwoning wil kopen kan terecht bij de Sociale Bouw- en Kredietmaatschappij Arrondissement Dendermonde. Ook hierbij gelden voorwaarden.

Er bestaan enkele leningen die veelal een stuk voordeliger zijn dan een gewone lening bij de bank. Er is de sociale Vlaamse Woonlening, de lening van het Vlaams Woningfonds en de sociale lening voor een bescheiden woning. Bovendien verleent de provincie Oost-Vlaanderen een aanvullende provinciale lening voor wie een woning koopt, bouwt of verbouwt.

Laatst gewijzigd op: 15 januari 16