rss

Waar vind ik meer informatie?

Enter vzw is een organisatie die streeft naar een integrale toegankelijkheid. Enter richt zich ook in detail op toegankelijk wonen. Het gaat zowel om het toegankelijk maken van woningen voor personen met een handicap en ouderen als het promoten van het aanpasbaar (ver)bouwen voor iedereen. Klik verder om naar de website van vzw Enter te gaan.

Eén van de projecten van vzw Enter is de Ontwerpgids 'Meegroeiwonen'. Naast deze ontwerpgids vind je op deze website tal van ideeën, tips en praktijkvoorbeelden. Klik verder om naar de website van de Ontwerpgids 'Meegroeiwonen' te gaan. Op de thuispagina kan je de ontwerpgids in digitaal formaat aanvragen.

Ook De Zilveren Sleutel is een project van Enter vzw. De Zilveren Sleutel wil ouderen langer zelfstandig thuis laten wonen. Op hun website vind je concrete tips om jouw woning comfortabeler en veiliger te maken. Verder lees je informatie over woningaanpassing, woonvormen, premies, leningen en dienstverlening. Klik verder om naar de website van De Zilveren Sleutel te gaan.

'Woon een leven lang' is een praktische website met talrijke praktische tips. Via een modelwoning ontdek je alle mogelijke hinderpalen die levenslang wonen in de weg kunnen staan. De rondleiding begint buitenshuis. Eens binnen doorloop je alle ruimtes en kamers. Klik verder om naar de website van 'Woon een leven lang' te gaan.

Je kan er ook de brochure 'Je leven verandert voortdurend. En je woning?' binnenhalen. De brochure bevat 55 tips voor een flexibele, aanpasbare woning.

Laatst gewijzigd op: 15 januari 16