rss

Gemeentelijke premies

De gemeenten Laarne en Wetteren verlenen ook woonpremies. Elke gemeente bepaalt apart welke premies zij instellen.

Laarne

De gemeente Laarne verleent een premie voor wie een hemelwaterput plaatst bij een bestaande woning. Klik verder om de website van de gemeente Laarne naar de pagina 'Hemelwater' te gaan.

Inwoners van Laarne kunnen ook terecht voor een gratis duurzaam (ver)bouwadvies bij de Milieuadvieswinkel. Klik verder om elders op de Woonplus-website naar de pagina 'Waar vind ik meer informatie? - Duurzaam (ver)bouwadvies' te gaan. Meer informatie vind je ook bij de gemeentelijke dienst Milieu en Natuur .

Wetteren

De gemeente Wetteren verleent een aanvullende gemeentelijke premie op de Vlaamse Verbeterings- en Aanpassingspremie. Klik verder om de website van de gemeente Wetteren naar de pagina 'Aanvullende gemeentelijke premie op de Vlaamse verbeterings- en aanpassingspremie' te gaan.

Wetteren kent ook een premie voor het plaatsen van een hemelwaterinstallatie. Klik verder om de website van de gemeente Wetteren naar de pagina 'Gebruik van regenwater voor wasmachine en/of toilet' te gaan.

Inwoners van Wetteren kunnen ook terecht voor een gratis duurzaam (ver)bouwadvies bij de Milieuadvieswinkel. Klik verder om elders op de Woonplus-website naar de pagina 'Waar vind ik meer informatie? - Duurzaam (ver)bouwadvies' te gaan. Meer informatie vind je ook bij de gemeentelijke dienst Leefmilieu .

Bij de netbeheerder Eandis kan je terecht voor het verkrijgen van een premie voor de plaatsing van buitenmuurisolatie of spouwmuurisolatie. De gemeente Wetteren geeft je nog een extra duwtje in de rug en voorziet een extra subsidie voor de plaatsing van muurisolatie. Wie van Eandis vanaf 15 juli 2015 een premie voor muurisolatie uitbetaald kreeg, kan een bijkomende premie aanvragen bij de gemeente. Het aanvraagformulier en de voorwaarden voor het verkrijgen van de premie vind je hier.

Laatst gewijzigd op: 15 januari 16