rss

Verbeteringspremie

Ga je verbouwen en heb je minder dan 10 000 euro verbouwingskosten? Is je enige woning ouder dan 25 jaar en heb je een beperkt inkomen? Met de verbeteringspremie krijg je een deel van de kosten terug.

Wie komt in aanmerking voor de verbeteringspremie?

De Vlaamse verbeteringspremie is bedoeld voor eigenaars die hun woning zelf bewonen en voor huurders. Er gelden bepaalde inkomensvoorwaarden.

De premie kan ook aangevraagd worden door verhuurders als deze hun woning verhuren aan een sociaal verhuurkantoor met een huurcontract van minstens negen jaar.  Meer informatie over het verhuren via een SVK vind je hier. In de Woonplus-gemeenten is het SVK Laarne-Wetteren-Wichelen actief. Voor wie zijn woning verhuurt aan een SVK gelden andere inkomensvoorwaarden.

Welke woningen komt in aanmerking voor de verbeteringspremie?

De woning moet uw enige woning zijn. Dit geldt niet voor wie zijn woning verhuurt aan een SVK. De woning moet gelegen zijn in het Vlaamse Gewest en ze moet op de dag van de aanvraag minstens 25 jaar oud zijn.

Welke werken komen in aanmerking?

De volgende werken komen in aanmerking:

  • Werken aan gevels;
  • Behandelen tegen opstijgend vocht;
  • Dakwerkzaamheden;
  • Buitenschrijnwerk;
  • Risico op CO-vergiftiging bestrijden;
  • Elektriciteit;
  • Sanitaire installaties;
  • Verbouwingswerken om overbewoning tegen te gaan

Je kan facturen van aannemers of de aankoop van materialen voorleggen. Je kan tot drie keer een verbeteringspremie krijgen binnen een periode van ten jaar. De aanvragen mogen wel geen betrekking hebben op dezelfde onderdelen. 

Hoe vraag ik de Vlaamse verbeteringspremie aan?

De volledige voorwaarden en alle andere informatie en het aanvraagformulier vind je hier.

Het aanvraagformulier ligt ook aan de woonloketten. Klik verder om naar de praktische gegevens van de woonloketten te gaan. Je krijgt er ook een woordje uitleg over de voorwaarden en het verloop van de procedure.

Klik verder om op de website van Wonen-Vlaanderen naar de pagina 'Veel gestelde vragen over de Vlaamse Verbeteringspremie' te gaan.
Klik verder om op de website van de Vlaamse overheid de folder 'Verbeterings-en aanpassingspremie' binnen te halen.

Aanvullende gemeentelijke verbeteringspremie in Wetteren

De gemeente Wetteren verleent een aanvullende gemeentelijke premie op de Vlaamse Verbeteringspremie. Klik verder voor meer informatie over deze gemeentelijke verbeteringspremie.

Laatst gewijzigd op: 18 april 18