rss

Stand van zaken voor Woonplus met betrekking tot het Coronavirus

23 maart 2020

Wij blijven achter de schermen en in de mate van het mogelijke verder werken. De nieuwe maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad hebben echter ook gevolgen voor de lokale besturen. Hieronder kan u een kort overzicht vinden van wat dat betekent voor de woondienst in de drie Woonplusgemeenten.

  • Woonplus

Goed Wonen, dat instaat voor het uitvoeren van woningcontroles in het kader van de conformiteitsattesten en het uitvoeren van energiescans, heeft ons ondertussen ook meegedeeld dat ze hun activiteiten tijdelijk stopzetten tot en met 5 april. Dat betekent dat eventuele geplande woningcontroles dus niet zullen doorgaan en wellicht verplaatst zullen worden naar een later tijdstip.

Zoals eerder vermeld hebben wij het infomoment brand- en diefstalpreventie geannuleerd. Ook de infosessie omtrent de groepsaankoop zonnepanelen gaat niet door, maar zal wellicht vervangen worden door een Webinar. Binnenkort mag u daarover meer informatie verwachten. De infomarkten in Wichelen en Laarne (Wichelen/Laarne renoveert!) gaan voorlopig nog door, maar ook dit volgen wij verder op.

Hebt u vragen? Neem gerust contact op met Delitsia (Woonplus): 0470/88 07 76.

  • Laarne

Het gemeentehuis en sociaal huis zijn gesloten en voortaan enkel nog beschikbaar voor dringende zaken. Daarvoor moet men tevens een telefonische afspraak maken: telefoon gemeentehuis: 09 365 46 00 – telefoonnummer sociaal huis: 09 365 46 90. Op die manier hoopt de gemeente zo weinig mogelijk mensen in het gemeentehuis/sociaal huis samen te brengen en de kans op verspreiding tot een minimum beperken.

Voor meer en actuele informatie kan je terecht op www.laarne.be/corona

  • Wetteren

Het gemeentehuis van Wetteren is enkel nog telefonisch (09 369 00 50) of na afspraak bereikbaar omwille van de coronamaatregelen. Deze maatregelen gelden bovendien ook voor het sociaal huis (09 365 73 73).

Neem een kijkje op de website van Wetteren voor meer actuele informatie omtrent het coronavirus en de dienstverlening binnen de gemeente.

  • Wichelen

De dienstverlening in het Sociaal Huis werkt enkel op afspraak. Als je toch moet langskomen voor dringende dienstverlening, maak dan een afspraak. De medewerkers leggen een afspraak vast. Deze afspraak kan gemaakt worden op via telefoon 052 43 24 00 of via mail afspraak@wichelen.be. Raadpleeg de website van Wichelen voor actuele informatie.

Raadpleeg de website en facebook-pagina van je gemeente voor correcte en actuele informatie. Blijf gezond en positief! En vooral: draag zorg voor jezelf en elkaar en hou je strikt aan de richtlijnen!

Naar alle nieuws