rss

NIEUWE DATUM - Laarne renoveert ! Maak je huis klaar voor de toekomst.

21 april 2020

Er komt heel wat kijken bij het renoveren van je eigen woning of een woning die je op de huurmarkt wil brengen. Logisch dus dat heel wat mensen er tegenop zien om:

 • offertes op te vragen en te vergelijken
 • premies op te zoeken
 • (eventueel) een lening aan te vragen
 • een aannemer aan te stellen
 • de werken op te volgen

Nochtans verhogen renovatiewerken het comfort en de waarde van je woning. Je kan hierdoor heel wat energie – en dus ook euro’s – besparen.

Lokaal bestuur Laarne en Provincie Oost-Vlaanderen (Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen) willen met de steun van de Vlaamse Overheid particulieren een helpende hand aanbieden om te BENOveren (lees beter te renoveren). Als inwoner van Laarne kan je door deze samenwerking gratis renovatieadvies aan huis krijgen. Een deskundige van de Milieu Advies Winkel Gent maakt samen met jou de huidige staat van je woning op. Daarnaast ontwikkelt hij een stappenplan om je woning klaar te maken voor de toekomst: wat zijn voor jouw woning duurzame en betaalbare oplossingen op vlak van isolatie, verwarming, ventilatie,… Na het bezoek ontvang je een uitgebreid adviesverslag met alle informatie op maat van jouw woning.

Indien je van plan bent om werken uit te voeren kan je hiervoor, als je dit wenst, verder gratis deskundige begeleiding krijgen. Deze begeleiding wordt opgenomen door een BENOvatiebegeleider van Energiehuis Bea. Deze deskundige zoekt aannemers, vraagt offertes op en is thuis in het zoeken en aanvragen van premies. Doordat verschillende buurtbewoners tegelijk renoveren kan je in sommige gevallen zelfs genieten van goedkopere prijzen. Of je kan meedoen aan één of meerdere groepsaankopen van het Energiehuis.

Laarne renoveert! Centrum Kalken bijt de spits af!

Een volledige gemeente meteen aan het renoveren zetten is wat te hoog gegrepen. We willen gebiedsgericht werken en gedurende een aantal maanden intensief in een wijk aanwezig zijn om nadien van locatie te verhuizen. We nodige onze inwoners van het centrum van Kalken als eerste uit om mee te stappen in deze renovatiegolf.

Opgelet: Woon je niet in het centrum van Kalken maar heb je wel interesse, aarzel dan zeker ook niet om je in te schrijven voor de infosessie of kom vrijblijvend langs tijdens de infomarkt !

Interesse? 

Het lokaal renovatieproject 'Laarne/Centrum Kalken renoveert!' gaat nog steeds door! Alleen wordt de opstart uitgesteld tot september 2020. De infomarkt op 28 april 2020 gaat helaas niet door, maar we ontvangen jullie graag op dinsdag 29 september 2020 op onze infomarkt/infosessie.

 • Locatie: Lokaal Dienstencentrum zaal Skala, Colmanstraat 51, 9270 Kalken
 • Tijdstip: van 18.00 tot 19.00 uur en van 20.00 tot 21.00 uur is de markt duurzame wijkrenovaties vrij toegankelijk
  van 19.00 tot 20.00 uur is er een infosessie rond de opzet van het project.
 • Kostprijs: zowel de infomarkt als infosessie zijn gratis,  maar voor de infosessie moet je inschrijven via dit onlineformulier of 0470 88 07 76
 • Meer informatie over het project ?
  - Woondienst (Els of Laëtitia) - Dorpsstraat 2 te 9270 Laarne – 09 365 46 10 – woondienst@laarne.be
  - Woonplus (Delitsia) -  woonplus-lww@laarne.be of 0470 88 07 76
  - Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen – 09 267 75 24 – www.bouwwijs.be
  - Energiehuis BEA Werf 9 te 9300 Aalst – 0800 930 30 – info@vzwbea.be
Naar alle nieuws