rss

Hoe wil jij in de toekomst wonen in Laarne, Wetteren en Wichelen? Ook jouw mening telt!

06 februari 2020

Hoe we leven verandert razendsnel. Hoe we wonen ook. Dat brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee. Mogelijkheden waar iedereen beter van wordt.

Denk aan:

  • Vlotter verkeer
  • Meer groen in de straten
  • Beter sociaal contact met de buren
  • Of wat dacht je van meer winkels op wandelafstand?

Omdat heel wat inwoners nieuwsgierig zijn naar dat wonen van morgen, lanceert de Vlaamse overheid samen met de lokale besturen van Laarne, Wetteren en Wichelen ‘Thuis in de Toekomst’. Via deze online woontest geef jij jouw gemeentebestuur informatie over hoe je graag wilt wonen: wat je belangrijk vindt en wat niet. En daarmee kunnen zij, samen met jullie, plannen voor de toekomst maken.

Het invullen van de woontest duurt maximaal tien minuten. De woontest zelf bestaat uit vijftien verschillende stellingen die je kan beantwoorden met enkele simpele muisklikken. Doorheen de test komen verscheidene thema’s aan bod zoals parkeren, contact met buurtbewoners, groene ruimte, openbaar vervoer, nabijheid van winkels etc.

Op het einde van de test krijg je bovendien ook een overzicht van jouw resultaten. Op basis van jouw antwoorden, tonen we hoe jouw omgeving er in de toekomst zou kunnen gaan uitzien. Je kan aan de hand van illustraties de huidige situatie vergelijken met een mogelijke toekomstige invulling van de ruimte. Bovendien krijg je ook al een aantal voorbeelden van lopende projecten in Vlaanderen. Op die manier krijg je al een klein voorproefje van het wonen van morgen.

Ook nieuwsgierig? Doe de woontest op www.thuisindetoekomst.be

Wie graag op de hoogte blijft van het project ‘Thuis in de Toekomst’ of samen met de lokale besturen van Laarne, Wetteren en Wichelen wil verder werken aan initiatieven rond wonen en omgeving kan aan het einde van de woontest zijn/haar contactgegevens meegeven.

Doe de test, deel ze en spoor ook je vrienden, familie en buren aan om hun woonwensen te ontdekken!

Meer informatie over de woontest?

banner woontest

Naar alle nieuws