rss

Mijn Huis Mijn Architect

07 september 2017

Op zaterdag 23 en zondag 24 september organiseert de Orde van Architecten – Vlaamse Raad een nieuwe editie van Mijn Huis Mijn Architect. Dit openhuizenweekend in Vlaanderen en Brussel gunt toekomstige (ver)bouwers een blik achter de schermen van tal van architecturale woningen.

Tijdens Mijn Huis Mijn Architect openen 125 nieuwbouwwoningen en renovaties exclusief hun deuren. Op elke locatie krijgen bezoekers het bouwverhaal te horen van de architect en bewoners: van de opborrelende ideeën en designkeuzes tot de hinderpalen én de aangereikte oplossingen. Mijn Huis Mijn Architect is een onmisbaar evenement voor wie bouw- of verbouwplannen koestert. Ook iedereen met een passie voor architectuur wordt ruimschoots verwend.

Het thema van Mijn Huis Mijn Architect dit jaar is ‘Creatief met ruimte - Inbreiding/Uitbreiding’. Inbreiding is het toelaten van bijkomende woonentiteiten op invulplaatsen binnen de woonkern. Onder uitbreiding verstaan we het creëren van bijkomende volumes aan een bestaande woning. Projecten die aansluiten bij het thema worden dit jaar extra in de kijker gezet.

Net zoals de voorbije edities biedt Mijn Huis Mijn Architect ook dit jaar een brede variëteit aan realisaties: van nieuwbouwappartementen en rijwoningen in de stad, over renovaties en verbouwingen met herbestemming tot vrijstaande woningen buiten de dorpskern. Laat je dus inspireren en informeren.

De architecten en bouwheren ontvangen je graag op zaterdag 23 en zondag 24 september en dit van 14u tot 18u.

Tijdens Mijn Huis Mijn Architect kan je alle woningen gratis bezoeken. Je moet je enkel vooraf eenmalig registreren. Na registratie zie je alle adresgegevens van de projecten, tenzij het om een bezoek na afspraak gaat.

Sommige woningen zijn enkel te bezoeken na afspraak. Dit staat telkens duidelijk vermeld bij de projectgegevens van de woning. De adresgegevens van deze woningen zijn enkel beschikbaar na een gemaakte afspraak en zijn niet zichtbaar op de website.

Alle verdere info is terug te vinden op www.mijnhuismijnarchitect.com

logo-mhma

Naar alle nieuws