rss

Woningtoezicht

13 juni 2017

Vertrek je binnenkort op reis of ben je om een andere reden een tijdje afwezig? Denk er dan aan om “woningtoezicht” aan te vragen bij de lokale politie. Die houdt dan een oogje in het zeil door regelmatig te patrouilleren aan je woning. Het risico op inbraken wordt hierdoor kleiner en de politieaanwezigheid verhoogt de algemene veiligheid in de wijk.

Woningtoezicht is gratis en eenvoudig aan te vragen. Vraag het wel 7 dagen vóór vertrek aan en niet langer dan 3 maanden op voorhand.

Je kan woningtoezicht aanvragen via het e-loket of het virtuele loket op www.police-on-web.be
Je kan ook volgend document gebruiken: aanvraagformulier vakantietoezicht.pdf.

Hier enkele simpele tips over waar je zelf alvast op kan letten:

  • Laat geen briefjes of boodschappen van afwezigheid achter op de deur of het antwoordapparaat.
  • Sluit alles goed af.
  • Zorg voor een bewoonde indruk (brievenbus laten ledigen, gras laten afmaaien, gordijnen open en dicht laten gaan ...).
  • Berg ladders en ander gereedschap goed op.

Het woningtoezicht aanvragen via internet maakt deel uit van Police-on-web, het systeem van elektronische aangifte. Sinds juni 2007 kan je al online aangifte doen van fietsdiefstallen, winkeldiefstallen, vandalisme en graffiti. Police-on-web is een initiatief van de minister van Binnenlandse Zaken en de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen, die ervan overtuigd zijn en blijven dat het systeem tijd bespaart voor burger en politie én zorgt voor een doeltreffender politieoptreden. Hoe meer aangiftes de politie krijgt van bepaalde feiten zoals vandalisme, des te gerichter ze kan patrouilleren en tussenkomen.

Naar alle nieuws